Община Враца подписа договор за директно предоставяне на безвъзмездна финансова

...
 Община Враца подписа договор за директно предоставяне на безвъзмездна финансова
Коментари Харесай

Община Враца подписа договор по проект

 Община Враца подписа контракт за непосредствено даване на безплатна финансова помощ BG05SFPR003-1.001 – „ Топъл обяд ” по Програма за храни и главно материално подкрепяне 2021-2027, съфинансирана от Европейския обществен фонд плюс.

Полученото финансиране е в размер на 495 763,20 лева, а срокът на осъществяване на плана е от 01.10.2022 година до 30.09.2025 година

            В дейностите за осъществяване на плана се планува установяване на целевите групи, подготвяне и даване на топъл обяд и осъществяване на съпътстващи ограничения, изразяващи се в самостоятелно и групово консултиране и подпомагане на крайните консуматори на топъл обяд, съгласно самостоятелните им потребности. 

            Процедурата „ Топъл обяд “ е продължение на сполучливото осъществяване на тази интервенция в границите на програмен интервал 2014-2020 и се осъществя в сходство с съответната цел на програмата за справяне с материални ограничения посредством даването на храни и/или главно материално подкрепяне на най-нуждаещите се лица, в това число децата, и използване на съпътстващи ограничения, които подкрепят общественото им приобщване.

            В сходство с задачите на интервенцията, целевите групи са:
Лица и семейства без приходи или с ниски приходи, възрастни фамилии пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски приходи, не могат да се устоят с тези приходи и имуществото си и не получават поддръжка от околните си;Лица, обект на обществено подкрепяне, включително и от кръга на лицата по член 4, алинея 1 от Наредбата, които са в неспособност да задоволят главните си витални потребности и за тях е открита потребност от ежедневна спомагателна подкрепа;Лица с ниски приходи, които заради налични увреждания или здравословни ограничавания са със затруднено или невероятно самообслужване, включително самотни лица с трайни увреждания с ниски персонални приходи от пенсия, за които няма подобаващ претендент за помощник по механизма персонална помощ;Лица, които заради инцидентни условия са в затруднена и уязвима обстановка и за тях е открита потребност от този тип подпомагане;Скитащи и бездомни лица;Лица от уязвими групи – жители на трети страни, по смисъла на § 1,     т. 17 от спомагателните разпореждания от Закона за убежището и бежанците.
            С осъществяване на заложените действия се осигурява помощ и подкрепа  на 180 потребители, отговарящи на условията за включване по плана. Приготвянето на храната се осъществява в трапезария на територията на града. Топлият обяд включва чорба, главно ядене, десерт и самун, който се дава в дома на потребителите в работните дни на всеки месец.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР